Mersin

Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesi

15:00 23 Mayıs 2016
Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesi

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, olağanüstü kongrenin davalarına yakışır şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Ercik, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti kongresinin kavgadan ve gerginlikten uzak, şölen havasında geçtiğini belirtti.

Kongrede AK Parti Genel Başkanı'nın Binali Yıldırım olduğunu anımsatan Ercik, yeni genel başkanla kutlu yürüyüşe devam edeceklerini kaydetti.

Hedefleri belli ve bu hedeflere kitlenmiş bir parti olduklarını aktaran Ercik, şöyle devam etti:

"AK Parti bir dava hareketidir. Şahıslardan önce ülkemiz ve partimiz gelir. Dolayısıyla AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısıdır. Bize ve kutlu davamıza yakışır bir kongre oldu. Geleceği düşünen bir partinin mensuplarıyız. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısıdır. Bu açıdan şahıslardan önce ülkemiz ve partimiz gelir. Hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız. Yeni Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım ile kutlu yürüyüşe devam edeceğiz."

Ercik, bütün dünyanın gözünün üzerinde bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, birlik ve beraberlikle daha güçlendiklerini ifade etti.

AK Parti'nin emin adımlarla yola devam ettiğini aktaran Ercik, "Bu süreçler nezaket içinde son derece olgun şekilde yürütülür. Bugünden itibaren Türkiye çok sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecek. AK Parti nasıl ki 15 yıldır içinde barındırdığı lider ve lider kadrosuyla yoluna emin adımlarla devam etmişse, bundan sonraki süreçte de Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım ile Türkiye'nin önünü açmak için yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İstişare kültürünün hakim olduğu yerlerde başarının kaçınılmaz olduğunu belirten Ercik, AK Parti'nin ülke çıkarları doğrultusunda önüne çıkan tüm engelleri ortadan kaldırdığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.