Mersin

Tarsus'ta demiryolu çalışması

14:04 30 Mayıs 2016
Tarsus'ta demiryolu çalışması

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Adana-Tarsus-Mersin çift hatlı demiryolunun 4 hatta çıkarılması için hazırlanan projenin Tarsus adına iyi etüt edilmesi gerektiğini söyledi.

Can, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, son dönemlerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlçedeki meydanları aydınlatmaya yönelik çalışma başlattıklarını aktaran Can, ramazan ayında iş adamlarının katkılarıyla sahur ve iftar yemeği vereceklerini bildirdi.

Adana-Tarsus-Mersin tren yolu hat artırma çalışmalarına da değinen Can, şunları kaydetti:

"Biz bu projeye karşı değiliz. Ama bu proje yapıldığı zaman oluşacak sıkıntılara dikkati çekmek istiyoruz. Gazipaşa, Mithatpaşa, Yeşilyurt, Fahrettinpaşa ve Kavaklı hemzemin geçitleri alt ve üst geçit oluyor. Tarsus kuzey ve güney olarak ikiye ayrılıyor. Araçla geçişle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız yaya geçecek vatandaşlarımız. Yayaların durumları çok zorlaşacak. Kuzeyden güneye geçmek yayalar için çok zor olacak. Gönlümüzden geçen trenin Gazipaşa’dan yer altına girip Kavaklı’dan çıkmasıdır. Bu da olmuyorsa şayet Mithatpaşa’dan girsin. Ben yaya geçişlerinin çok olduğu yerlere bakıyorum. Sonuç olarak bizim tekliflerimiz budur. Tamamen alta alınmasıdır. Hükümetin şehrimiz için yapacağı her türlü projeye destek vereceğiz ama bu proje bu haliyle gerçekleştiği takdirde araçlar için sorun yok ama yayalarımız için verimli bir proje olmayacağını düşünüyorum. Tarsus’u ikiye bölüyor ve beraberinde birçok sıkıntıyı getiriyor. Adana-Tarsus-Mersin arasındaki demiryolunun 4 hatta çıkartılması için yapılan proje Tarsus adına iyi etüt edilmeli."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.