Mersin

"Markanı yarat, marka ol. Marka kent Tarsus" kampan

16:28 13 Haziran 2016
"Markanı yarat, marka ol. Marka kent Tarsus" kampan

Tarsus Ticaret Borsası tarafından "Markanı yarat, marka ol. Marka kent Tarsus" kampanyası başlatıldı.

Tarsus Ticaret Odası Başkanı Murat Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, yaşam biçimi açısından kentler arasında temel ortak özellikler bulunmasına rağmen, kentlerin kendi tarihsel, kültürel, ekonomik, ticari ve hatta tarımsal gelişim sürecinde oluşturdukları farklılıkların ilk göze çarpan ayrıntılar olduğunu kaydetti.

Başkan Kaya, Tarsus'un yüzyıllardır mal, hizmet ve sermaye hareketleri konusunda avantajları olan, üretim yapan, üretimini pazarlayabilen, sermayeyi kendisine çekebilen, bu sermayeyi kontrol eden iş, kültür ve turizm anlamında çekiciliği olan ve bunu muhafaza edebilen bir kent potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

"Bir şehri marka yapmak, geri dönüşü en yüksek yatırımlardan biridir." diyen Kaya, şunları kaydetti:

"Tarsus Ticaret Borsası olarak 'Markanı yarat, Marka ol' sloganıyla çıktığımız yolda her kesimin desteğini ve paylaşımını bekliyoruz. Eğer biz marka şehir yaratmak istiyorsak önce bakış açımızı buna göre şekillendirmeliyiz. Bu nedenle; Tarsus Markası, Tarsus'u en doğru şekilde yansıtmalı ve Tarsus'a yepyeni bir enerji ve motivasyon kazandıracak şekilde yapılanmalıdır. Tarsus'ta üretilen, yetiştirilen, varlığı geçmişe dayanan mimari yapılar ve tarihi yapıtlar ve benzerlerinin Tarsus Markasıyla temsil edilerek diğerlerinden farklı olduğunun farkındalığı yaratılması, ürün ve hizmette ise marka değeri bilinilirliği, kalitesiyle marka güven endeksinin yükseltilmesini hedef olarak aldığımızda bu markalarımızın Tarsus ön ismi ile özleştiği ve diğer markalardan farklı olduğu değerler bütünü yaratarak, Tarsus başlığında marka değerinin en temel bileşeni marka bağlılığını yaratacağımıza inanıyor, kentin yerel aktörleriyle birlikte oluşturacağımız tanıtım organizasyonuna her kesimden destek bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.