Mersin

"Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi"

17:49 14 Haziran 2016
"Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi"

Tarsus Kent Konseyince "Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi"nin Tarsus içinden geçen bölümünün bazı olumsuzluklara neden olacağı iddiasıyla imza kampanyası başlatıldı.

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, kampanyayla ilgili tren garında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hızlı tren projesinin hayata geçmesiyle Tarsus'ta bazı sıkıntıların yaşanacağını öne süren Başer, bundan dolayı projede değişikliğe gidilmesi amacıyla imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Kapatılacak hemzemin geçitler ve üst geçitlerle yayaların şehrin bir yakasından diğerine geçmesinin zorlaşacağını savunan Başer, bazı esnafın iş hacminin daha da küçüleceğini ve kentin güney ve kuzey diye ikiye ayrılacağını iddia etti.

Başer, şöyle devam etti:

"Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Mersin-Adana arasında hızlı tren geçişlerinin yapılabilmesi için altyapı ihalesi yapılmış, bu ihale neticesinde mevcut olan hemzemin geçitlerden Devlet Hastanesi Acil Sevisi karşısında olanının kapatılması, diğer geçişlerdeyse alt veya üst geçit uygulaması yapılması planlanmaktadır. Şehir merkezinde eni yer yer 40 metre civarında ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda bir bant oluşacak, bu kısmın yer üstü kullanımı imkansız hale gelecek. Şehri ortasında ikiye bölen bu proje insanlarımıza hizmet etmek yerine, adeta geçmişte demirperde ülkelerinde yaşanan bir sınır hattı gibi insanlarımızın yaşamını zorlaştıracaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.