Mersin

Erdemli'de "Dyned" birincileri ödüllendirildi

12:35 15 Haziran 2016
Erdemli'de "Dyned" birincileri ödüllendirildi

Erdemli ilçesinde İngilizceyi öğrenmeyi kolaylaştırmak için açılan "Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi Uygulama Programı"na en çok katılan ve üniteleri işleyen öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bir ülkede en önemli meselenin eğitim olduğunu belirtti.

Uygulama programı hakkında bilgi veren Taştan,"Bu sistemle öğrencilerimiz hem İngilizceyi daha iyi ve kolay öğreniyorlar hem de geleceğe olan bakış açıları daha da güçlenerek eğitimlerine büyük fayda sağlıyorlar. Ben dereceye giren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin de programın 112 okul ve 850 şubede gerçekleştirildiğini ve uygulamanın öğrenciler arasında gittikçe yayıldığını ifade etti.

Dyned'in öğrencilere katkı sağladığını aktaran Metin, "Program tüm öğrenciler için bedelsiz teknik destek ve otomatik güncellemeler sağlayan ve öğretmen eğitimi yazılımı, destek yazılımları, kullanım kılavuzları ve yazılı sınavlar içeren öğretmen kılavuzları ile tamamlanan bir dil öğrenme çözümüdür. Dyned sistemi ilk olarak 4-5-6-7-8. sınıflarda kullanılmaya başlamıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ise liselerde de kullanıma açılmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Taştan tarafından sistem uygulamasında birinci olan General Vali Ömer Lütfi Hancıoğlu İlkokulu öğrencisi Muhammet Saygı, Pınarbaşı Şehit Polis Bayram Göde Ortaokulu öğrencisi Selahattin Dudaklı ve Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Ferde altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.