Mersin

Erdemli'de "stevia" bitkisi üretildi

14:52 15 Haziran 2016
Erdemli'de "stevia" bitkisi üretildi

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, anavatanı Güney Amerika olan ve halk arasında şeker otu olarak adlandırılan "Stevia" bitkisinin üretimine başlanıldığını söyledi.

Şahin, Erdemli Ziraat Odası Fidan Üretim Merkezinde incelemelerde bulundu, merkez sorumlusu tarım danışmanı Mustafa Yılmaz'dan bilgi aldı.

Fidan üretim merkezinde üretimine başlanılan "stevia" bitkisi hakkında gazetecilere açıklama yapan Şahin, fidan üretim merkezinde anavatanı Paraguay, Brezilya ve Güney Amerika gibi ülkeler olan "Stevia" bitkisinin özellikle diyabet hastalarının kullandığı ve kendilerinin deneme üretimini başarıyla yaptıklarını belirtti.

Sınırlı sayıda yaptıkları üretim çalışmasının sonuçlandığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Diyabet hastalarına bir müjde olarak yaptığımız bu çalışmalarımız Erdemlimize hayırlı olsun. Erdemli'de ilk defa üretimine başlanılan 'stevia' bitkisi şeker hastalarının çok kullandığı bir bitki. İnşallah üretimimize arttırarak seri üretime geçeceğiz. Şekerden 300 kat daha tatlı olan ve sıfır kalori içeren şeker otunun çok güçlü bir tatlandırıcı. Şeker otu gelecek yıllarda büyük bir kitle tarafından kullanılması beklenen bir bitki. Şu anda fidanlığımızda deneme ürünlerimizi elde ettik. Bitki 25-30 santimetre boyuna geldiği zaman hasat yapılır ve kurutulduktan sonra küçük bir parçası dahi çok güçlü tatlandırıcı özelliğine sahip."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.