Mersin

Bedensel engelli öğrencinin karne sevinci

19:17 17 Haziran 2016
Bedensel engelli öğrencinin karne sevinci

Milli Eğitim Bakanlığının Evde ve Hastanede Eğitim Hizmeti yönergesi kapsamında, evde eğitim alarak 5'inci sınıfını bitiren bedensel engelli 11 yaşındaki Ece Özgüleç karnesini aldı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde 368 bin öğrencinin karne aldığını bildirdi.

Öğrencilerin yaşadığı sevinç, heyecan ve kaygıyı kendilerinin de yaşadığını belirten Koca, engelli öğrencilerin karne heyecanını paylaşmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Karne gününde evlerinde eğitim gören engelli öğrencileri de unutmadıklarını ifade eden Koca, şunları söyledi:

"Mersin'de 121 engelli öğrencimiz evinde eğitim alıyor. Bütün öğrencilerimize karnelerini dağıttık. Ece'yi de unutmadık. Ece ve diğer 120 engelli öğrencimize de karnelerini verdik. Bu öğrencilerimize başarılar diliyorum. Biz hep onlarla beraberiz, onlar bizim en önemli varlıklarımız, geleceğimiz. Onların başarısı da bizim başarımız olacaktır."

Ece Özgüleç ise eve gelerek kendisine sürpriz yapan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'ya teşekkür ettiğini söyleyerek, "Öğretmenimin sayesinde evde çok iyi ders çalıştık. Çok mutluyum." dedi.

Evde eğitim almanın kendisine fayda sağladığını belirten Özgüleç, iftihar belgesi de aldığını söyledi.

Emekli öğretmen Ahmet Pusat da, Ece'ye 3 yıldır evde eğitim verdiğini ve bu süreçte öğrencisinin büyük bir gelişme gösterdiğini bildirdi.

Evde eğitim hizmetinin engelli öğrencilere büyük faydalar sağladığını dile getiren Pusat, konuşmasına şöyle devam etti:

"3 yıl önce Ece'nin elleri, kasları kalem tutmayı bilmiyordu ve zorlanıyordu. Şu anda yazabiliyor, okuyabiliyor. Eğitimlerimiz oldukça iyi geçiyor. Müzik derslerimiz eğlenceli oluyor. Ece ile mandolinle şarkılar söylüyoruz. Bu süreç oldukça güzel geçti. Ece'nin gelişimini gördüğümden dolayı oldukça mutlu oluyorum. Kendisi de mutlu bu durumdan."

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Özgüleç'e karnesini ve iftihar belgesini verdi.

Özgüleç daha sonra kendisini ziyarete gelenlere mini konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.