Mersin

Tarsus'ta yaşam merkezi açıldı

10:22 18 Haziran 2016
Tarsus'ta yaşam merkezi açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan ve Ege Üniversitesinde (EÜ) öğrenci kavgasında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin verildiği Yaşam Boyu Spor Merkezi, hizmete açıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kırklarsırtı mahallesinde hayırsever işadamının desteğiyle yapılan yaşam merkezinin açılışında 16. projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tarsus'ta yaşayan vatandaşların daha rahat, daha temiz ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi adına çalıştıklarını ifade eden Can, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimiz günden bu yana 15 açılış gerçekleştirmiştik. Bu tesisle 16. açılışımızı da gerçekleştirmiş olacağız. Şu an devam eden projelerimizden bahsetmek gerekirse, 10 adet muhtarlık binası çalışması başladı. Hükümet konağımızın karşısındaki tarihi ticaret merkezi çalışmamız devam ediyor. Berdan 1 çalışmamız son noktaya geldi, inşallah temmuz ayı içerisinde ihalesini yapıp 2017'de de Berdan 1 projesini faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Hilal konutlarımızın arkasında bulunan arsa hazineden bizlere geçti. Kaymakamlık binası Tarsus İdmanyurdu spor tesislerinin olduğu yere taşınacak. Buna karşılık biz, hilal konutları arkasında bulunan boş arsayı, Kızılmurat ve Şehitkerim vergi dairelerinin bulunduğu binayı ve Kleopatra köylü garajının bulunduğu arsayı Tarsus Belediyesi olarak bizler almış bulunmaktayız. İnşallah bu mahallemizde bu arkadaki arsayı da bir şekilde değerlendireceğiz."

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismini yaşatmak istediklerini belirten Can, "Biz bu tesisimize İzmir'de haince katledilen kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını vermeyi uygun gördük. İsminin yaşamasını ve unutulmamasını istiyoruz. Sağ olsunlar kıymetli babası ve arkadaşı bizlerin ricasını kırmayarak aramızdalar. Fırat kardeşimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.