Mersin

Yerin 15 metre altındaki "şifa" mağarası

11:15 20 Haziran 2016
Yerin 15 metre altındaki "şifa" mağarası

SEZGİN PANCAR - Mersin'deki Astım Mağarası, gerek ilginç şekilli sarkıt ve dikitleri gerekse astım hastalarına iyi geldiğine inanılan havası ile kentin ilgi çeken turistik mekanlarının başında geliyor.

"Doğu Akdeniz'in incisi" Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi'ndeki, yerin 15 metre altındaki mağaranın havasının halk arasında astım hastalarına iyi geldiğine inanılıyor.

Astım Mağarası, bu yönü ile çeşitli kentlerden astım hastalarının uğrak yerlerinin başında geliyor, birbiriyle bağlantılı toplam uzunluğu 200 metreyi bulan galerileri, ilginç şekilli sarkıtları ve dikitleriyle de görsel şölen sunuyor.

Eşsiz görüntüsüyle fotoğraf meraklılarının da ilgi gösterdiği mağaranın duvarlarından akan suyun kutsal olduğuna da inanılıyor. Bazı ziyaretçiler el ve yüzlerine sürdükleri bu su ile şifa arıyor.

Mağaranın ziyaretçilerinden 57 yaşındaki Ramazan Meşe, ilk defa gördüğü yapıdan etkilendiğini belirterek, "Buranın astım hastalarına iyi geldiğini söylüyorlar. Biz Gaziantep'ten geldik. Eşim astım hastası, inşallah iyi olur. İnşallah burası derdimize deva olur." dedi.

Mağarayı ilginç ve enteresan bir yer olduğunu duydukları için merak üzerine ziyaret ettiklerini dile getiren 32 yaşındaki Fadime Günaydın ise ABD'den gelen bir akrabasına da burayı gezdirdiğini anlattı.

Tunceli'den gelen 36 yaşındaki Özgür Seziş de ilk kez gördüğü mağaradan etkilendiğini ifade ederek, "Mersin'e tatil için geldik. Bir arkadaşımız burayı görmemizi tavsiye etti. Gerçekten tahmin ettiğimizden ilginç ve çok büyük bir yer. Ben açıkçası bu kadarını beklemiyordum. Gerçekten çok beğendim, herkesin de görmesini tavsiye ederim." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.