Mersin

TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

15:09 21 Haziran 2016
TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak pazarının çok önemli olduğunu ve bundan sonra bu pazarda paylarının artırılması için hükümetle hareket ederek dış ticaret hacmini yükseltmeye çalışacaklarını ifade etti.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Irak'ın aynı coğrafyada bulunmalarından kaynaklı birçok ortak noktasının olduğunu belirtti.

Hem Irak hem de Türkiye'deki iş adamlarının ortak paydada yer aldığını ifade eden Kılıç, iki ülke arasında yaklaşık 13 milyar dolar dış ticaret hacminin bulunduğunu kaydetti.

Irak'ın Türkiye'nin ticaret yaptığı 2. ülke konumunda yer aldığını aktaran Kılıç, "Irak'la dış ticaret hacminin daha da yukarılara çıkarılmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek, Irak ve Türkiye'deki iş adamlarının yeni iş birliği olanaklarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıç, Irak'ın sadece Türkiye'nin değil, Mersin'in de en önemli dış ticaret partnerlerinden biri olduğunu belirtti.

Mersin'deki birçok firmanın Irak ile önemli işlere imza attığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bizim için Irak pazarı çok önemli. Bundan sonraki süreçte bu pazardaki payımızın artması için hükümetimiz ile birlikte hareket ederek dış ticaret hacmini yükseltmeye çalışacağız. Bu bağlamda birçok prosedür önümüzü kesmekte. Bu prosedürlerin makul seviyeye çekilerek, Irak ile iş yapan iş adamlarının önünün açılması kaçınılmaz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.