Mersin

Silifke'de turizm

11:10 24 Haziran 2016
Silifke'de turizm

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçedeki otel sahibi ve işletmecilerle bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda, bölgenin turizmle kalkınmasına yönelik olarak atılacak adımlar ve tesis sahiplerinin beklentileri görüşüldü.

Başkan Turgut, toplantıda yaptığı konuşmada, Silifke'nin doğa harikası güzellikleri, denizi, kumsalları ve tarihiyle önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

İlçede tarımda olduğu kadar, turizmde de iddialı bir bölge olmak için çalıştıklarını ifade eden Turgut, şunları kaydetti:

"Bölge turizminde yaşanan iniş ve çıkışlar ilçemize olumlu veya olumsuz şekilde yansıyor. Bölgemiz turizmini geliştirmek, kalkındırmak ve ülke gündeminde yaşanan ekonomik kayıptan en az şekilde etkilenmesi için birçok önlemler aldık. Bunun farkında olarak ilk çalışmalarımızı sahil şeritlerimizde geçekleştirdik. Atakent sahilimizde temizlik ve düzenleme çalışmaları yaparak, sahillerimizi halkın hizmetine, halkın kullanımına sunmaya çalıştık. Bütün yaz sezonunun yoğun olarak geçtiği diğer Taşucu, Yapraklı, Yeşilovacık, Narlıkuyu bölgelerinde de bu temizlik çalışmalarına özen gösterdik. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizi sürdürmeli ve bu sezonu rahat bir şekilde atlatmalıyız."

Başkan Turgut, daha sonra otel sahipleri ve işletmecilerin öneri ve isteklerini dinlledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.