Mersin

Tarsus sahillerindeki ağlar toplandı

19:01 24 Haziran 2016
Tarsus sahillerindeki ağlar toplandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde sahiller, Tarsus Avcılar Kulübü öncülüğünde doğal yaşama zarar veren ağlardan temizlendi.

Kulüp Başkanı Tufan Dokucu, yaptığı açıklamada, son dönemde sahillerde yasa dışı kullanılan, "hayalet ağ" olarak nitelendirilen ağları topladıklarını belirtti.

Tarsus Milli Parklar, Tarsus Avcılar Kulübü ve Tarsus Olta Balıkçıları Derneğinin (TASOBDER) ortaklaşa düzenlediği uygulamada, hem ağların toplandığını hem de avcıların konuyla ilgili bilgilendirildiğini ifade eden Dokucu, şunları kaydetti:

"Hayalet ağ olarak' nitelendirilen bu ağların kullanımı kesinlikle yasak. Bu konu üzerindeki hassasiyetimizi her ortamda belirttik. Bu ağlar kesinlikle doğaya zarar veriyor. Bu ağları arkadaşlarımızla topladık. Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki yasal sınırlar içinde avlanan avcılarımızın bu konuda hassas olmaları gerekiyor. Geçen hafta da sahilimizde atık ağların ne yaptığıyla ilgili görüntülerimizi yayınlamıştık. Bu konu basında oldukça ses getirdi ve gündeme oturdu. Bizler doğamıza sahip çıkmak istiyoruz.

Tarsus Avcılar Kulübü ve TASOBDER, gereken hassasiyeti gösteriyor. Tarsus Milli Parklar görevlilerine de teşekkür ediyorum. Yasa dışı avcılık konusunda cezaların daha da arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Yasal sınırlar içinde avlanan arkadaşlar gözlerini dört açsınlar ve bu tür av yapanları gördüklerinde yetkili makamlara bildirsinler."

Dokucu, doğanın korunmasının önemi konusunda ilköğretim okullarında ders verilmesi önerisinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.