Mersin

Silifkeli limon üreticileri gelecek sezondan umutlu

10:48 25 Haziran 2016
Silifkeli limon üreticileri gelecek sezondan umutlu

Türkiye'nin en önemli limon üretim merkezlerinden birisi olan Mersin'in Silifke ilçesinde, limon üreticileri gelecek sezondan umutlu.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 bin dönümlük üretim alanından, 80 bin ton limon hasadı yapmayı hedeflediklerini kaydederek, limonun kilo fiyatının, gelecek sezonda düşmemesini beklediklerini söyledi.

Hasadın Eylül ayında başlayacağını belirten Doygun, şunları kaydetti:

"Eylül ayında başlanan hasat, Mart ayı sonuna kadar devam edecek. Geçen yıl dalında kilosu 1-1,5 lira arasında satılan limonun fiyatının yeni sezonda düşmemesi bekleniyor. Limon almak isteyen tüccarlar, Ağustos ayından itibaren bahçeleri gezmeye başlayacak. Hasat edilen limonun büyük bir bölümü yatağa alınarak, Kırobası Mahallesi ile Ürgüp'teki soğuk hava depolarında saklanacak. Dileğimiz limon üreticilerinin iyi bir kazanç sağlaması."

Üretici Faruk Uyar ise, limon fiyatlarının geçen sezon kendileri için çok iyi olduğunu hatırlatarak, "Fiyatların bu yılda iyi olmasını bekliyoruz. Fiyatlar iyi olursa masrafımızı çıkarır ve para kazanabiliriz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.