Mersin

Mersin'de kadına şiddete dikkati çekmek için tiyatro gösterisi

16:06 25 Haziran 2016
Mersin'de kadına şiddete dikkati çekmek için tiyatro gösterisi

Mersin'de aynı mahallede yaşayan gençlerin muhtarın öncülüğünde bir araya gelerek kurdukları tiyatro topluluğu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla tiyatro gösterisi sergiledi.

Gençlerin, "Sabır Taşı" adını verdikleri tiyatro oyunu için çok sayıda tiyatro sever, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayını doldurdu. Gösteri öncesi bir konuşma yapan Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, "Sabır Taşı"nın tamamen amatör olan 12'si oyuncu, 18 kişilik genç bir topluluk tarafından sahneye taşındığını söyledi.

Kadınlara karşı ayrımcılıkların olmaması için devletin birçok yaptırım ve ağırlaştırılmış ceza, şiddet önleme merkezleri ve kadın sığınma evleri açtığını belirten Dindar, şöyle konuştu:

"Bu yaraya merhem olmak için ne gerekiyorsa yapılmakta. Fakat yine de o büyük sorunun önüne geçilememekte. Ben bir muhtar olarak bu konuda her kurumun sorumlu olduğunu hissettim. Bazı ülkelerde evlilik öncesi çiftlerin uyumu için çeşitli testler yapılmaktadır. Böylelikle sağlıksız evliliklerin önünü geçilmektedir. Toplumun yapısını oluşturan kadınların büyük bir bölümünün şiddete uğraması, öncelikle çocuklarımızı olumsuz yönde etkilemektedir ve toplumumuzun yapısını da bozmaktadır.

Bence yanlış evliliklerin önüne geçilmesi adına evlilik öncesi dikkate alınarak terapi merkezleri kurulabilir. Bunları göz önünde bulundurmak amacıyla biraz gerçek, biraz mizansen ve en etkili yöntem olarak tiyatroyu seçtik. Umarım bu oyunla birçok mesaj gideceği yere ulaşır. Kadınlarımız hak ettiği değeri görür ve artık ölümler olmaz."

Konuşmanın ardından eşine şiddet uygulayan aileleri konu alan tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriyi izleyenler alkışlarla oyunculara destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.