Mersin

Mersinli turizmcilerin yüzü bayramda güldü

12:02 08 Temmuz 2016
Mersinli turizmcilerin yüzü bayramda güldü

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'ne bayram tatili nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden, Mersin'in önde gelen plajlarından Kızkalesi, bayram tatilini Akdeniz kıyılarında geçirmek isteyenlerin adresi oldu.

Hava sıcaklığının 32 dereceye ulaştığı ilçede tatilciler yüzerek serinledi, minikler ise kumsalın tadını çıkardı.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Genel Sekreteri Burak Hilmi Seçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle tatilin 9 güne çıktığını anımsattı.

Bayram nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin Kızkalesi'ne geldiğini belirten Seçkin, geçmiş yıllara oranla bu yıl daha fazla kalabalık bulunduğunu bildirdi.

Bayramın, turizmcilerin arzu ettiği şekilde geçtiğini kaydeden Seçkin, şunları söyledi:

"Tüm işletmelerde yüzde yüz doluluğa ulaşıldı. Turizmciler olarak hepimizin inancı bu doluluğun Kurban Bayramı'na kadar devam etmesidir. Turizmcilerimizin yüzü bu bayram güldü. Bu kalabalığın, ilginin ve yoğunluğun olması bizleri son derece mutlu etti. Şu anda Kızkalesi sahilinde geçmiş yıllara oranla daha fazla kalabalık var. Kimileri denizin keyfini çıkartırken, kimileri de çocuklarıyla kumsalda oynuyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.