Mersin

Erdemli'de mahallelerarası futbol turnuvası başladı

14:58 11 Temmuz 2016
Erdemli'de mahallelerarası futbol turnuvası başladı

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Erdemli Kaymakamlık Kupası Mahallelerarası Futbol Turnuvası" başladı.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen turnuva için Güzeloluk Yaylası futbol sahasında açılış töreni düzenlendi.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, terörün gençleri spora yönlendirmekle yenilebileceğini belirtti.

Yıllarca Mersin Karacailyas Spor Kulübü'nün as başkanlığını yaptığını ifade eden Özkan, gençlerin kötü alışkanlıklar ve terör belasından uzak tutulması için amatör sporun desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Uzun dönemdir sporla iç içe olduğunu aktaran Özkan, şöyle devam etti:

"Amatör spora gönül veren gençler sizin halinizden ancak ben anlarım çünkü ben amatör sporun içindeyim ve sıkıntıları da en iyi ben bilirim. Amatör spora sahip çıkın. Çünkü amatör spor ülkelerin geleceğidir. Amatör spor yaşadığımız kentin ve yörenin geleceğidir. Yıllardır Mersin İdmanyurdu yöneticilerine seslendim. 'İlimizdeki tüm amatör takımlardaki 8-18 yaş grubundaki yetenekli gençleri takip edin, iyileri alın ve bu gençlere sahip çıkın' diye. 'Samsun, Gaziantep, Sivas ve Konya gibi iller kendi sporcusunu altyapıdan yetiştiriyorsa biz de Mersin olarak kendi sporcularımızı yetiştirip gelecekte milli takımda al bayrağın altında ülkemizi, kentimizi ve ilçelerimizi temsil etsin' dedim. Bugüne kadar bizim beklediğimiz çalışmalar belki olmadı ama inşallah bundan sonra beklediğimiz çalışmalar olur ve bizim taleplerimiz dikkate alınır çünkü sporda altyapıya önem verenler hep geleceğini garanti altına alıyor bizler de altyapıya önem verelim."

Özkan, sporun birlik beraberlik ve kardeşliğin paylaşıldığı en önemli aktivitelerden birisi olduğunu belirterek, sporun sosyal yaşam içerisindeki önemine dikkati çekti.

Gençlerin spora yönelmesiyle hayatlarında kazanımlar elde edeceğini dile getiren Özkan, şunları kaydetti:

"Spor kardeşliktir, spor barıştır ve spor terörün en büyük düşmanıdır. Spor tüm kötülüklerin ve terörün korkulu rüyasıdır. Ülkemizin başına terör belasını saran batı ülkeleri şunu iyi bilsinler ki Allah'ın izni ve spora gönül veren gençlerimizin sayesinde en kısa zamanda terörü bitireceğiz bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki bugün olduğu gibi yarın da birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz devam etsin. Gençlerimiz ne kadar fazla spora yönelirlerse o derece terörün ve kötü alışkanlıkların önü kesilmiş olur. Ben buradan tüm gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum."

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise gençlerin kahve köşelerinde zaman tüketmek yerine sporla uğraşmalarının daha önemli olduğunu kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç da "Bir Köy Bir Gönüllü Projesi" kapsamında 21 köyde futbol sahası ve tesis yaptıklarını ve muhtarlardan gelecek isteğe göre gerekli yerlerde spor tesisi yapabileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 27 mahalle takımının katılımıyla gerçekleşen turnuvanın başlama vuruşunu AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve AK Parti il Başkanı Cesim Ercik yaptı.

Turnuva öncesinde Tollu, tüm takımlara forma hediye ederken, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de takımlara birer top armağan etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.