Mersin

Silifke'de incir fiyatı üreticiyi sevindirdi

12:16 12 Temmuz 2016
Silifke'de incir fiyatı üreticiyi sevindirdi

Silifke ilçesinde hasadı yapılan ve kilogramı 5 liradan satılan incir üreticilerin yüzünü güldürüyor.

İlçede özellikle Göksu Vadisi'ndeki Keben, Sabak, Senir, Nuru, İmambekirli, Evkafçiftliği ve Kargıcak mahallelerinde üretimi sıklıkla yapılan incir, yurdun değişik yerlerine gönderilmenin yanında üreticiler tarafından da yol kenarlarında kurulan tezgahlarda 5 ila 10 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, 300 dönüm arazideki incir ağaçlarından bu yıl 400 ton incir hasadının beklendiğini bildirdi.

İncir hasat sezonunun 2 ay sürdüğünü ifade eden Doygun, hasadı yapılan incirin, Ankara, Niğde başta olmak üzere talebe göre Türkiye’nin değişik illerine gönderildiğini belirtti.

Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisi'nde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, "Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliğinden dolayı burada yetişen ürünler ayrı bir damak zevkine sahiptir. Erkenci incir de bizim yöremizde çıktığı ve hiçbir ilaç kullanılmadan organik olarak üretildiği için büyük rağbet görüyor. Bu nedenle de üreticimiz erken hasat yapıp iyi bir fiyattan sattığı için yüzü gülüyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.