Mersin

Mersin'de sıcaklar hayvanları da etkiliyor

11:57 13 Temmuz 2016
Mersin'de sıcaklar hayvanları da etkiliyor

Hava sıcaklığının nem oranıyla birlikte 40 dereceyi bulduğu Mersin’in Silifke ilçesinde sıcaklar, insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Atakent Mahallesi'nde sıcaktan bunalan inekler, su tahliye kanalına girerek serinlemeye çalışıyor. Sabah saatlerinde merada otlayan inekler, zaman zaman sıcaklardan bunaldığı için serinlemek için çareyi meranın içerisinde bulunan su kanalına girerek arıyor.

Veteriner Lokman Eren, ülke genelinde seyreden aşırı hava sıcaklıklarına karşı hayvanlar için de önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Güneşin dik geldiği öğle saatlerinde insanlar gibi hayvanların da dışarıya çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Veteriner Eren, alınacak basit önlemlerle de hayvanların sıcaklara karşı korunabileceğini belirtti.

Birçok hayvanın uzun süre aç olarak yaşayabildiğini, ancak susuz kalamayacağını vurgulayan Eren, hayvanların önünde günün 24 saati mutlaka su bulundurulması gerektiğini söyledi.

Özellikle evcil hayvan besleyen vatandaşların araçlarında hayvanlarını bırakmamaları gerektiğine dikkati çeken Eren, araç içerisinde bırakılan hayvanların sıcağa dayanıklılığının çok az olduğunu, bu nedenle bu uyarının dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.