Mersin

"5. Kızkalesi Uluslararası Turizm Festivali" başladı

22:08 15 Temmuz 2016
"5. Kızkalesi Uluslararası Turizm Festivali" başladı

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneğinin organize ettiği "5. Kızkalesi Uluslararası Turizm Festivali" törenle başladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Fransa'da yaşanan terör olayını anımsatarak, terörün her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Kızkalesi'nde 4 yıldır düzenlenen festivalin, bu yıl uluslararası nitelik kazandığını belirten Çakacak, 3 gün sürecek festivalin Kızkalesi'nin kültürel ve doğal güzellikleriyle zengin tarihinin uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Çakacak, Kızkalesi'nin UNESCO Dünya Miras geçici listesinde yer aldığını bildiren Çakacak, "Mersin'de Kızkalesi, Alahan Manastırı, Senpaul Kilisesi ve kuyusu, Mamure Kalasi geçici listede yer almakta. Bunlardan Kızkalesi ve Alahan Manastırı'nın kalıcı listede yer alması için çalışma başlatıldı. Umarız Kızkalesi ve Alahan Manastırı'nı Dünya Miras listesine aldırmış oluruz. Turizmde Mersin'in bir yerlere geldiğini de hep birlikte görmüş olacağız." diye konuştu.

- "Mersin'in turizm geliri maalesef yüzde 1'in bile altında"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kentin değerlerinin ve güzelliklerinin tanıtımının önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"321 kilometrelik sahil şeridi, benzersiz doğal ve tarihi değerleriyle Mersin'imiz, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kültür ve turizm kentlerinden biri olması gerekirken maalesef hak ettiği yerde değil. Deniz, kum güneş üçlemesi dışında kültür, inanç, kongre, yayla, rafting, yamaç paraşütü, su sporları, kayak ve dağcılık gibi turizm çeşitlerini de sunabilecek potansiyeli bulunan Mersin'in ülkemizin turizm geliri içerisindeki payı maalesef yüzde 1'in bile altında. Bu olumsuz tablonun en önemli sebeplerden biri, ilimizdeki turizm işletmesi belgeli tesislerin sayı ve kapasitelerinin yetersizliğidir. Ancak en az bunun kadar önemli bir başka konu da ilimizin turizm potansiyelinin bugüne kadar yeterince algılanamamış ve tanıtılamamış olmasıdır."

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan Vali Çakacak ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a teşekkür plaketi verdi. Gündüz bölümünde çeşitli sportif faaliyetler yapılırken, akşam bölümünde de sanatçı Kıraç sahne aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.