Mersin

Türkiye darbe girişime karşı ayakta

03:52 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişime karşı ayakta

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin, "Bugün bu ülkede demokrasiye ihanet eden 2-3 çapulcuya, millet bu insanlara gereken cevabı vermiştir" dedi.

Ercik, vatandaşlarla birlikte darbe girişimine tepki göstermek amacıyla geldiği Cumhuriyet Alanı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine karşı tüm vatandaşların meydanları doldurarak tepki gösterdiğini söyledi.

"Bu ülkede demokrasiye ihanet eden 2-3 çapulcuya millet gereken cevabı vermiştir" diyen Ercik, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bütün meydanlarında bu millet ister AK Partili, iste MHP'li, ister CHP'li ister HDP'li olsun ülkenin bağımsızlığına, birliğine ihanet eden bu çeteye hep birlikte gereken cevabı vermiştir. Bizler kefenlerimizi giyip bu meydanlara öyle geldik. Bizim tek bir şeyden korkumuz var o da Allah korkusudur. Gerisi bizim için teferruattır. İşin içine vatan girmişse tekrar bizim için gerisi teferruattır. Vatan, bizim için birlik beraberlik ve mutluluk kaynağımızdır. Vatanımız varsa biz mutluyuz. Vatan yoksa millet hiçbir şekilde mutlu olamaz. Bu meydanlarda şu anda Suriyeliler de var. Suriyeliler bu acıyı görmüş ki bu meydanlara gelip haykırarak bizlere ifade etmektedir."

Meydanları dolduranlara teşekkür eden Ercik, "Bütün dava arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, Allah birliğimizi beraberliğimizi, dirliğimiz bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Bunları yapanların da Allah bin defa belasını versin." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.