Mersin

FETÖ'den darbe girişimi

11:53 16 Temmuz 2016
FETÖ'den darbe girişimi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin "Onun verdiği talimatlar kanun dışı, kanunsuz emirlerdir, astların bile uymaması gereken emirlerdir ki uymadılar." dedi.

Çakacak, beraberindeki Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan ile İl Emniyet Müdürlüğü binasında gazetecilerle bir araya geldi.

Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in gözaltında olduğunu, Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasını sürdürdüğünü ifade etti. Çakacak, "İfade almalar devam ediyor. Alınan ifadeler neticesinde gözaltı olabilir veya olmayabilir. Şu anda Mersin’de gözaltı sayısı ikidir." diye konuştu.

Çakacak, gözaltında bulunan Tuğamiral Demirhan'ın, "kendisine bağlılıklarını bildiren" Dağdelen'in polis telsizini kullanarak korsan bildiri okumak istediğini ancak emniyet haber merkezinin müdahalesi sonucu bu girişimin engellendiğini bildirdi.

Demirhan'ın, İl Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıkları ve Emniyet Müdürlüğü görevlilerine verdiği emirlerin kanunsuz olduğu için yerine getirilmediğinin altını çizen Çakacak, "Devlet bütün kurumlarıyla devlettir. Koordinasyon içerisinde çalışmanın neticesini hiçbir olumsuzluk yaşamadan aldık. Onun verdiği talimatlar kanun dışı, kanunsuz emirlerdir, astların bile uymaması gereken emirlerdir ki uymadılar." ifadesini kullandı.

Çakacak, Türk milletinin devletine, demokrasisine sahip çıktığını gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Demokrasiye yakışmayan böyle bir kalkışma, açıkçası hem devlete hem Hükümete hem demokrasiye yapılmış bir eylemdir. Zaten devletin kurumları buna müsaade etmez ama millet de müsaade etmiyor. Biz de kanunların bize verdiği yetkileri kullanmaktan çekinmeyiz. Kim devlete karşı bir hareket içindeyse herhangi bir şey gözetmeksizin gereği yapılır. Herkes yaptığının hesabını kanun karşısında verir. Devlete ihanetin karşılığı da ona göre olmak zorunda. Bizim kültürümüzde devlete ihanet yok."

Çakacak, Mersin’de kimsenin burnu kanamadan her şeyin kontrol altına alındığını aktararak, Mersinlilere sağduyulu davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Tuğamiral Demirhan, polis ve askeri yetkilileri arayarak, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de "sıkıyönetim garnizon komutanı" olduğunu ifade etmiş, "Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve kaymakamların gözaltına alınmasına karar verdiğini" belirtmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.