Mersin

Erdoğan-Putin görüşmesinin turizme etkisi

20:18 13 Ağustos 2016
Erdoğan-Putin görüşmesinin turizme etkisi

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşme sonrası ilişkilerin normalleşeceğine inandığını belirtti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, geçen Ramazan bayramında ciddi bir ivme yakaladıklarını ve iç pazardaki yoğunluk nedeniyle bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde önemli doluluk oranlarına ulaştıklarını bildirdi.

15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişimi sonrasında Avrupa'dan bir takım olumsuz yaklaşımlar aldıklarını belirten Demir, "Ama bir yandan da rezervasyon talepleri devam ediyor. Geldiğimiz noktada 4- 5 yıldızlı tesisler için yüzde 70 gibi doluluklar mevcut. Bu böyle de devam edecek görünüyor. İç pazarın da talebi devam ediyor. Okullar açılana kadar bu talebin devam edeceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin ardından 2017 sezonunun çok daha iyi geçmesini beklediklerini kaydeden Demir, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşme sonrası ilişkilerin normalleşeceğine inanıyorum. Rusya'nın Türk pazarına geri dönmesi bizi Avrupa'da güçlendirecek. Çünkü bu Türkiye'nin turizmdeki hareketliliği normale döneceği anlamına geliyor. Turizm yolunda umudumuzu yitirmeden, devletimizin de desteğiyle 2017 sezonunu en iyi bir şekilde karşılayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.