Mersin

Akdeniz meyve sineğiyle mücadele çalışması

10:16 18 Ağustos 2016
Akdeniz meyve sineğiyle mücadele çalışması

Tarsus ilçesinde, Akdeniz meyve sineğiyle mücadele çalışmaları kapsamında üreticilere tuzak dağıtıldı.

Ticaret Borsası'nda gerçekleşen toplantının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü koordinasyonunda çiftçilere tuzak dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akbaş, yaptığı açıklamada, projenin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerinde yürütüldüğünü bildirdi.

Tarsus ilçesindeki üreticilerin de bu projeden yararlandığını belirten Akbaş, şunları söyledi:

"Bu projeyle toplu mücadele, kitle yakalama tuzaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, teknik elemanların ve üreticilerin bilgi ve tecrübesinin arttırılması, bilinçli üretici toplumu oluşturulması hedeflenmiştir. Ayrıca, bakanlık ve özel sektör işbirliğinin geliştirilmesi, Akdeniz meyve sineği nedeniyle ihraç edilen ürünlerin geri gönderilmesine son verilmesi, iç tüketim ve ihracat için sağlıklı, güvenilir ve kontrollü ürün yetiştirilmesi, tarımsal üretimde izlenebilirliğin sağlanması ve üründe pazarlama imkanlarının arttırılması hedeflerimiz arasındadır."

Konuşmanın ardından yetkililer, tuzakların kullanımı ve yapılacak diğer çalışmalar hakkında üreticilere görsel sunum yaptı.

Sunumdan sonra 89 üreticiye tuzak dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.