Mersin

Mersin'de çilek fidesi ekimi başladı

11:59 19 Ağustos 2016
Mersin'de çilek fidesi ekimi başladı

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden birisi olan Mersin'in Silifke ilçesinde çilek fidesi ekimi başladı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci yılını dolduran çilek fidelerinin sökülerek yerlerine yenilerinin ekildiğini söyledi.

Geçen yıl toplam 21 bin dönüm arazide 84 bin ton çilek hasadı yapıldığını anlatan Doygun, bu yıl ise 20 bin dönüm arazi üzerine yapılan ekimle yaklaşık 80 bin ton hasat hedeflediklerini belirtti.

Doygun, ilk hasadın kasım ayı sonunda yapılacağını ifade ederek, "Bu yıl 80 bin ton civarında ürün hasadı bekliyoruz. Bunun 20 bin tonunu başta Rusya olmak üzere gelecek talebe göre çeşitli ülkelere ihraç etmeyi hedefliyoruz. Kalan ürünler ise iç piyasada tüketilecek." dedi.

Çilek üretiminin ilçede önemli bir istihdam sağladığını vurgulayan Doyun, şunları kaydetti:

"Silifke'de yaklaşık 3 bin aile çilek işiyle uğraşıyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan 10 bin kişi, çilek üretimi sayesinde ekmek kapısı buluyor. Çilek toplama sezonunda, Silifkelilerle birlikte Şanlıurfa ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden gelen işçiler ve ülkelerindeki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeliler çalışıyor. Bu da Silifke'de önemli bir istihdam yaratıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.