Mersin

Limon hasadı başlıyor

16:32 26 Ağustos 2016
Limon hasadı başlıyor

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin ve Adana'da 28 Ağustos'tan itibaren limon hasadına başlanacağını bildirdi.

Kaçmaz yaptığı yazılı açıklamada, Turunçgil Kesim ve İhraç Tespit Komisyonu tarafından Adana ve Mersin'de limon bahçelerinde inceleme yapıldığını ve "Mayer" cinsi limonun gerekli olgunluğa eriştiğinin belirlendiğini ifade etti.

Limonun 28 Ağustos'dan itibaren hasat edilmesine ve 2 Eylül'den sonra da ihracatına müsade edildiğini belirten Kaçmaz, yaş meyve sebze üretim ve ihracatında en önemli alt grubu oluşturan turunçgilin yüzde 85'inin Çukurova/Antalya, yüzde 14'ünün İzmir ve çevresi, yüzde 1'inin de Karadeniz'de üretildiği bilgisini verdi.

Turunçgil üretiminin 2015 yılında 3 milyon 980 bin ton olarak gerçekleştiğini belirten Kaçmaz, şunları kaydetti:

"2016 yılı ihracat rakamları ve sezonluk ihracat rakamları incelendiğinde komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen turunçgil ihracatının artması sektörümüzün ihracat yapısının sağlam ve dinamik olduğunun göstergesidir. Ülkemize net döviz girdisi sağlayan turunçgil sektörünün yeni sezonda da ülkemiz ekonomisinin cari açığının düşürülmesinde ve istihdamda büyük katkıları olacağı inancıyla üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ederim."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.