Mersin

Mide küçültme ameliyatının bir araya getirdiği çift bebek bekliyor

16:13 05 Eylül 2016
Mide küçültme ameliyatının bir araya getirdiği çift bebek bekliyor

Mersin'de özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı olmak için yattıkları sırada tanışıp evlenen Çiçekdağ çifti, kendilerini sağlığa kavuşturan doktorun adını verecekleri oğullarını kucaklarına almaya hazırlanıyor.

Elif-Sercan Çiçekdağı çifti, mide küçültme ameliyatını gerçekleştiren ve tanışmalarını sağlayan genel cerrahi uzmanı Erdal Cücük'ün Tarsus ilçesinde görev yaptığı hastanede düzenlediği partide aynı ameliyatı geçiren hastalar ile bir araya geldi.

İlk çocuğunu 15 gün sonra kucağına almaya hazırlanan Elif Çiçekdağı, 2015 yılında Cücük'ün o dönem çalıştığı hastanede mide küçültme ameliyatı olduğunu, aynı nedenle hastanede yatan eşi Sercan Çiçedağı ile doktorları aracılığıyla tanıştığını söyledi.

Ameliyattan kısa süre sonra evlendiklerini ve kendisinin 125 kilodan 55, eşinin de 165 kilodan 104 kiloya düştüğünü vurgulayan Çiçekdağı, "Toplam 131 kilo verdik. Şimdi bir erkek çocuk bekliyoruz ve doktorumuz Erdal beyin adını vereceğiz." dedi.

Cücük de mide küçültme ameliyatı ile bu organın yüzde 75-85'inin alındığını, böylece kişinin çok daha az yemekle doyması sonucu zayıfladığını anlattı.

Ameliyat sonrası ilk yıl kişinin, fazla kilosunun yüzde 80'ini verdiğini daha sonraki süreçte de kalan kilolardan kurtulduğunu bildiren Cücük, "Bu ameliyatla kişinin ömrü ortalama 15 yıl uzuyor. Midesi küçültülen kişi kalorili yiyecek ve asitli içecek tüketirse ya da egzersiz yapmazsa midesi bir miktar büyüyebilir ama hiçbir zaman eski haline gelmez." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.