Mersin

Silifke'de nar hasadı başladı

12:53 06 Eylül 2016
Silifke'de nar hasadı başladı

Türkiye'de meyvelerin ilk hasadının yapıldığı ve ürün çeşitliliği dolayısıyla "meyve bahçesi" olarak nitelendirilen Silifke ilçesinde, nar hasadı başladı.

Üretici Cem Ergül'ün 50 dönümlük hicaz narı bahçesinden ilk etapta hasat edilen 3 ton nar, kilosu kalitesine göre 2 ila 2,50 lira fiyatla Mersin'e gönderildi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin ton hicaz narı hasadının yapılacağını, ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak üretimi yapılan hicaz narının erken hasat edileceğini belirtti.

Çiftçilerin narenciyeye oranla çabuk yetişen, bol ürün veren bir ağaç türü olan hicaz narı ekimine yöneldiğini ifade eden Doygun, şunları söyledi:

"Keben başta olmak üzere Göksu Vadisi köylerinde yoğunlukta bulunan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca '33 N16 Keben Narı' olarak tescilli olan Türkiye'nin tek sofralık narının hasadına da ekim ayı sonunda başlanacak. Hasat sezonu ocak ayına kadar devam edecek. Bu yıl ilçe genelinde 3 bin dönüm araziden 5-6 bin ton arasında nar hasadı yapılacak."

Ergül de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin tavsiyesiyle hicaz narı üretimine başladığını söyledi.

Turfanda olan bu ürünün daha çabuk yetiştiğini, güneş ve hava nedeniyle diğer bölgelere nazaran erken olgunlaştığını ifade eden Ergül, "50 dönüm arazinden 40-50 ton ürün bekliyoruz. Hava koşulları bu yıl çok sıcak olduğu için rekolte düştü. Şu an halde 2 ile 2,50 lira arasında satışa sunuluyor. Fiyatlar geçen yılla aynı." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.