Mersin

Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

20:38 19 Eylül 2016
Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

Mersin Valiliği, Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulunması üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin su ile balıklardan numune alarak biyolojik ve kimyasal analiz çalışmalarına başladığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı ulusal yazılı ve görsel basın yayın organlarında, "Mersin’in Tarsus ilçesinde Seyhan Nehri'nin denizle buluştuğu noktada, toplu balık ölümleri ve binlerce balığın sahile vurduğuna" ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

İlgili birimlerin gerekli çalışmalara başladığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal ederek su ve ölen balıklardan numune alarak, biyolojik ve kimyasal analiz çalışmalarına başlamışlardır. Ayrıca, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Başkanlığında, bir çevre mühendisi ve bir kimya mühendisi olay yerine intikal ederek Seyhan Nehri'nde çevre ve su kirliliği ile ilgili incelemelere başlamışlardır. Vatandaşlarımızın inceleme sonuçlanıncaya kadar sahile vuran balıkları almamaları gerekmektedir. Konu üzerinde hassasiyetle durulmakta ve incelemeler devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.