Mersin

Ziraat Odası yönetimi banka yöneticileriyle buluştu

16:13 20 Eylül 2016
Ziraat Odası yönetimi banka yöneticileriyle buluştu

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve yönetim kurulu üyeleri kentte faaliyet gösteren özel ve kamu banklarının müdür ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Ergezer, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, oda olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve banka yöneticileriyle bir araya gelerek, çiftçilerin kredi kullanımında ve daha sonrasında yaşadıkları problemleri masaya yatırmak istediklerini söyledi.

Bu sorunların çözüm ve önerilerini de konuşacaklarını ifade eden Ergezer, "Kredi kullanımında ve geri ödeme sisteminde gerçekten iş yapan çiftçilere kolaylık sağlanması gerekiyor. Bugün çiftçimiz Ziraat Odası olarak bizlerle, İlçe Tarım Müdürlüğüyle ve siz bankacılarla kredi konusunda muhatap olarak ekim yapmakta. Bundan 10 yıl öncesine kadar bankalar, kredi verme konusunda çiftçilere uzak duruyorlardı. Bizler Tarsus'tan öncülük ederek, tüm Türkiye'ye yayılan bir şekilde bankaların, çiftçilere kredi vermelerini sağladık." ifadelerini kullandı.

Karşılıklı diyalogla sektörde yaşanan sorunların ortadan kalkacağına inandığını aktaran Ergezer, sektör temsilcilerinin katılımıyla önümüzdeki günlerde de bu tip toplantıları yapacaklarını kaydetti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan da Tarsus'un Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu, çiftçilerin rahat çalışmaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.