Mersin

Aylan bebek heykeli tamir edilip yeni yerine taşındı

19:39 21 Eylül 2016
Aylan bebek heykeli tamir edilip yeni yerine taşındı

Mersin'de Aylan bebek başta olmak üzere denizlerde hayatını kaybeden göçmen çocuklar anısına yapılan "Göçmen İzler" adlı heykel, kırılan zincirleri tamir edilip yeni yerine taşındı.

Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarken bindiği botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vuran Aylan bebek başta olmak üzere denizlerde hayatını kaybeden göçmen çocuklar anısına Silifke ilçesinde yapılan ve geçtiğimiz aylarda zincirlerine zarar verilen heykel, Heykeltıraş Malik Bulut tarafından onarılarak Göksu Parkından alınıp Demokrasi Parkındaki havuzun içine yerleştirildi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılında Silifke'de bir heykel sempozyumu gerçekleştirdiklerini, bu sempozyum sonrasında ilçeye beş değerli eser kazandırdıklarını söyledi.

Bu eserlerden birinin de "Göçmen İzler" heykeli olduğunu ifade eden Turgut, "Bu eserin zincir kısmına bir saldırı olmuştu. Sağolsun Malik hocamız tekrar yaparak getirdi ve heykeli buraya yerleştirdik. Heykelin çok önemli bir özelliği var. Suriyeli Aylan bebek simge olmuştu. Tüm dünyanın üzülmesine neden olmuştu. Malik Hocamıza böyle bir eseri kazandırdığı için tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Heykeltıraş Malik Bulut ise heykelin saldırıya uğramasından dolayı çok üzüldüğünü, belediye yetkilileriyle bağlantıya geçerek zincir kısmını tekrar yaptığını söyledi.

Yaptığı eserin kırılmasının tüm ilçeye mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bulut, yeni eserler kazandırarak Silifke'yi açık hava heykel müzesi haline getirmek istediklerini belirtti.

Silifke Belediyesi tarafından 30 Nisan-20 Mayıs tarihlerinde Göksu Parkı'nda düzenlenen 43. Taş Heykel Sempozyumu'nda heykeltıraş Malik Bulut tarafından yapılıp Göksu Parkında sergilenen heykele Temmuz ayında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.