Mersin

Silifke'de demokrasi parkı

14:29 26 Eylül 2016
Silifke'de demokrasi parkı

Mersin'in Silifke ilçesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan parka, meclis kararıyla "Demokrasi Parkı" ismi verildi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, meclis toplantısında, yapımı tamamlanan parka "Demokrasi Parkı" isminin verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

15 Temmuz'un memleketin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain bir darbe girişimi olduğunu anımsatan Turgut, "Türk milleti darbecilere karşı birlik beraberlik örneği sergileyerek, tek yürek, tek yumruk olarak hareket etti ve tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdi. 15 Temmuz aynı zamanda milletin zaferinin darbelere karşı dik duruşunun sergilendiği tarihi bir gündür. Vatana, millete ihanet eden askeri terör şebekesinin oyununu aziz Türk milleti bozarak meydanlara indi. Cadde ve sokaklarda gece gündüz nöbet tutarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi."

Turgut, 15 Temmuz ve bugüne kadar yapılan bütün darbeler ile bu uğurda şehit olan askerleri, polisleri ve sivil vatandaşları gelecek nesillere hatırlatmak amacıyla parka "Demokrasi Parkı" ismini verdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.