Mersin

7. Akdeniz Turizm Forumu sona erdi

17:28 30 Eylül 2016
7. Akdeniz Turizm Forumu sona erdi

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve 7'incisine Mersin'in ev sahipliği yaptığı Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016), Tarsus ilçesinde okunan deklarasyonla sona erdi.

St. Paul Kilisesi'nde düzenlenen etkinlikte dün başlayan forumun sonuç bildirgesi, Mısır Ticaret Odalar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Alaa E. Ezz tarafından okundu.

Sonuç bildirgesinde, turizmin Akdeniz'de yılda 343 milyon turisti ağırlayarak diğer sektörleri de destekleyen, sosyoekonomik kalkınma ve iş fırsatları sunmak bağlamında lokomotif bir sektör olduğu belirtildi.

Akdeniz'in, dünya üzerindeki en güzel doğaya ve kıyılara sahip yer olduğu aktarılan deklarasyonda, bölgenin dünya mirasının yüzde 70'ine ev sahipliği yaptığını, seyahat eden her 3 turistten birinin ziyaret ettiği Akdeniz'in uluslararası turizm gelirlerinin çeyreğinden fazlasını oluşturarak, küresel kruvaziyer piyasasının yüzde 20'sini kapladığı bilgisi verildi.

Sonuç bildirgesinde 2030'a kadar 500 milyon turist çekmek ve bu turistlerin Akdeniz'in 2 kıyı şeridine eşit şekilde dağılmasını sağlamak amacıyla sektörün desteklenmesinin önemine değinilerek, şunlar kaydedildi:

"Akdeniz'i, çeşitli destinasyonları sürdürülebilir yatırım, teknolojik ve teknik işbirliğiyle eğitim ve insan kaynaklarının teşviki yoluyla yükselen bir destinasyon haline getirmek. Deniz, kum ve güneş turizmini korumak. Üçüncü yaş ve inanç turizmi gibi yabancı turistlerin değişen ihtiyaçlarını karşılayacak yeni turizm merkezleri, ürünler ve destinasyonları tanıtırken kültürel alanları restore edip kruvaziyer alt yapılarını sürekli güncel tutmak. Özellikle çocuk ve gençlerin daha çok turizm dostu olmalarının üstünde durarak bütün seviyelerde turizm farkındalığı yaratmak. Pan-Akdeniz atık yönetim konseptleri ve kamu toplu temizleme kampanyaları ve teşebbüslerini başlatmak. Kriz dönemlerinde turizm endüstrisinde meydana gelen dalgalanmanın desteklenmesi için yeni yöntemler aramak. "

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.