Mersin

Erdemli'de köylülerin 2-B tepkisi

14:28 17 Ekim 2016
Erdemli'de köylülerin 2-B tepkisi

Erdemli ilçesinde 430 haneli, bin 500 nüfuslu Sarıkaya Mahallesi'ndeki 2-B arazilerinin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından dönüm başına 60 bin lira bedel biçilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Sarıkaya Mahalle Muhtarı Mustafa Ulak ve mahalle sakinleri ellerinde "Sarıkaya Köyü Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılıktır. 2 vekil bir genel müdür etmiyor", yazılı pankartla mahalle meydanında yürüyerek olayı protesto etti.

Ulak, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerindeki 2-B arazisine Milli Emlak Müdürlüğü tarafından dönüm başı 60 bin lira değer biçildiğini söyledi.

Bu fiyatın çok fazla olduğunu ifade eden Ulak, şöyle konuştu:

"Yanı başımızdaki Aydınlar Mahallesi'nde dönümü 35 bin lira ama bizim köyümüzde 60 bin lira. Ankara'ya Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gittik ama bir sonuç alamadık. Bizim mahalle sakinlerimiz çiftçilikle uğraşan insanlar hiç biri bu parayı ödeyemez. Biz Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bize yardım etsin istiyoruz. İnşallah bu soruna bir an önce çözüm bulunur."

Mahalle sakinlerinden Yusuf Özer de emekli olduğunu ailesinin 400 yıl önce bu topraklara yerleştiğini belirtti. 2-B arazilerine 60 bin lira fiyat biçilmesinin kendilerini üzdüğünü aktaran Özer, yetkililerden yardım istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.