Mersin

Mersinli yazarlar "kitap tarlası" kurdu

17:54 18 Ekim 2016
Mersinli yazarlar "kitap tarlası" kurdu

Mersin Yazarlar Derneğince (MEYAD) kitap okumayı teşvik etmek amacıyla 90 kitabın kapak fotoğraflarının çakıldığı kazıklar bir tarlaya dikilerek "kitap tarlası" oluşturuldu.

Dernek Başkanı Rüştü Aydın, Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu Mahallesi'nde dernek üyesi yazar Mine Bahçeci’nin evinin bahçesinde "kitap tarlası" adını verdikleri etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, kitap okumayı ve yazmayı özendirmek, okuyan yeni bir nesle yardımcı olmak amacıyla "kitap tarlası"nı kurduklarını söyledi.

Kitap okuyan ve yazarların çoğalmasını arzuladıklarını vurgulayan Aydın, "kitap tarlası"nda 90 kitap kapağı fotoğrafının yer aldığını belirtti.

’de>

="">İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, okumayı ve kitap yazmayı özendirmek adına "kitap tarlası" kuran Mersin Yazarlar Derneği yönetimini kutladı.

İnsanla kitapların buluştuğu yerlerin genelde hep kütüphane ve okullar olduğunu dile getiren Kabahasanoğlu, "Bahçeler de kitapların tanıtımının yapıldığı yerler arasına girdi. Temennimiz bu çalışmayla okuma ve yazma öne çıkmış olur. İnsanların kendi kentindeki yazar ve şairlerin kitaplarını takip etmesi, kendi renklerinin farkına varması önemlidir. Kumkuyu Mahallesi'ne tarlaya ekilen kitap kapakları da bu nedenle önemlidir. Kitap okuma ve yazmaya bu açıdan dikkat çekmek ve bakmak da önemlidir. Bu aktiviteyle Türkiye'de ilk kez bahçeler kitaplarla renklendi. Umarım bu çalışma diğer dernek ve kurumlara da örnek olur." diye konuştu.

’de>
="">"Kitap tarlası" açılışının ardından bir süre tarlada kitap okuyan dernek üyeleri ve davetlilere börek, ayran ve aşure ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.