Mersin

Erdemli'de çiftçilere ilaç kalıntısı uyarısı

09:31 19 Ekim 2016
Erdemli'de çiftçilere ilaç kalıntısı uyarısı

Erdemli Ziraat Odası Başkanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, çiftçiler ilaç kalıntısı konusunda uyarıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdemli ilçe Müdürü Mehmet Türker, Kayacı Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Erdemli'nin, narenciye, sebze ve meyve üretimiyle ülkeye katma değer üreten önemli bir ilçe olduğunu belirtti.

Bin bir emekle üretilen başta limon ve domates gibi ürünlerin yüzde 70'inin ihraç edildiğini kaydeden Kayacı, "Ürünlerimizin ihraç edildiği ülkeler her zaman ilaç kalıntısı olmadan ürün almayı talep etmektedirler. Erdemli'de üretilen ürünlerimizde kalıntı çıkmamasına rağmen bizler bu konuya çok dikkat etmeliyiz. Sizlerden üretimde kalıntıya dikkat etmenizi ve kullanılan ilaçları da zamanında, dozunda ve uzmanlar denetiminde kullanmanızı istiyoruz." dedi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de Erdemli'de halkın üçte ikisinin çiftçilikle uğraştığını ve genel olarak limon ve domates üretildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ürettiğimizden domates ve limonu ihraç ediyoruz. Son günlerde Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve kapıların açılması bizleri sevindirdi. Şimdi sıra kaliteli üretim ve ihracatın artmasıdır. Ürünleri ihraç ettiğimiz ülkeler bizlerden kaliteli ve ilaç kalıntısı olmayan ürünler istiyor. Bizlerin ürettiği ürünler kapıdan geri dönmesin. Kalıntılı ürünün ilçemize geri gelmezi bizleri de sizleri de derinden üzer. Bugün burada yaptığımız toplantıları değişik mahallelerde de yapacağız. Bütün çiftçilerimizi bilgilendireceğiz. İlaç kalıntılı ürün artık olmayacak. Buna çok dikkat edelim."

Konuşmaların ardından ziraat mühendislerince, üreticilere ilaç kullanımı konusunda bilgi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.