Mersin

Mersin'de toplu taşıma araçlarında kredi kartı dönemi

16:26 19 Ekim 2016
Mersin'de toplu taşıma araçlarında kredi kartı dönemi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mastercard arasında imzalanan protokolle, kredi kartlarıyla belediyenin toplu ulaşım araçlarından yararlanma imkanı sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, belediye otobüslerinde kent kart uygulaması olduğunu anımsattı.

Vatandaşlara çeşitli kolaylıklar getirdiklerini anlatan Kocamaz, "Bundan böyle kredi kartı sahipleri üzerilerinde kent kart bulunmasa dahi kredi kartlarını veya mobil cüzdanlarını otobüsteki okuyuculara yaklaştırarak ödemelerini yapabilecekler. Ayrıca haftanın belirli günlerinde tüm hatlardaki belediye otobüslerinden ücretsiz ulaşım hizmeti alabilecekler." dedi.

Kocamaz, şöyle konuştu:

"Kullanıcısını kart doldurma zahmetinden kurtaran, ödeme işlemini daha hızlı ve güvenli kılan bu uygulama dünyanın çok az ülkesinde, kentinde hizmet vermekte. Turizm cenneti olan Mersin'imize başka şehir ve ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz de bu uygulama sayesinde toplu taşımadan kolayca faydalanabilecekler. Günlük hayatımızı kolaylaştıracak bu uygulamadaki temel amacımız, şehrimizde toplu taşımayı vatandaşlarımız için en basit ve güvenilir hale getirmek."

Kocamaz, belediye otobüslerine bedava binenlerden dolayı yaklaşık 40 milyon lira zararlarının olduğunu aktardı.

Bu parayla 2-3 tane battı-çıktı yapılabileceğini belirten Kocamaz, "Vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Otobüslerimize binerken lütfen kartlarını okutarak binsinler. Bir de şehrimize tepeden baktığımız zaman her yerde minibüsle dolu. Şu anda Mersin'de bin 440 tane minibüs var. Zamanında yapılan yanlış uygulama ve izinlerden dolayı şehrin her yeri minibüsle dolmuş, taşmış durumda. Bu sayının mutlaka azaltılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yasemin Bedir de uygulama sayesinde vatandaşlara kolaylık sağlanacağını aktardı.

Toplantının ardından Kocamaz ve Bedir, belediye otobüsünde kredi kartının ilk denemesini yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.