Mersin

Silifke'de "Demokrasi Parkı" açıldı

09:53 31 Ekim 2016
Silifke'de "Demokrasi Parkı" açıldı

Silifke ilçesinde 9 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan "Demokrasi Parkı" açıldı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, parkın açılışında yaptığı konuşmada, Silifke Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla kentin gelecekte çok daha yaşanılabilir bir yer haline geleceğini belirtti.

Silifke'nin bütün potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Cinbir, "Turizmden ticarete, tarımdan kültüre, bütün kapasitesini ve potansiyelini harekete geçirerek, geleceğinin çok daha iyi olabileceği bir ilçe olarak önümüzde duruyor. Kaymakamıyla, belediye başkanıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, muhtarıyla, işçisiyle, çiftçisiyle, mühendisiyle, doktoruyla, mimarıyla, bu ilçede bir taş üstüne taş koymaya çalışan herkesten Allah razı olsun. Bütün bunları yaparken ilçenin önceliklerini ve milletimizin vatandaşımızın ihtiyaçlarını iyi belirleme ve önceliklerimizi de ona göre belirleyerek hizmetlerimizi sürdürme gibi bir sorumluluğu taşıyoruz." diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da ilçeye değer katacak olan projeleri kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Park alanının daha önce toz, toprak, moloz ve ot bürümüş bir alan olduğunu anımsatan Turgut, şunları dile getirdi:

"9 bin 500 metrekare yüz ölçümündeki parkımız için gerekli yazışmaları yaptık. Projeler hazırlandı ve yoğun bir süreçten geçilerek vatandaşlarımızın hizmetine açılmaya hazır hale geldi. Parkımızda toplamda 6 bin 206 adet ağaç, mevsimlik çiçek ve çalı formlu bitki kullandık. Çocuklarımız için 670 metrekare kum havuzu, 7 adet çocuk ahşap fitnes aleti, ahşap çocuk oyun parkı düzenledik. Yetişkinlerin dinlenip, hava alabileceği, çocukları oyunlar oynarken kitaplarını, gazetelerini okuyabilecekleri kameriyeler ve gölgelikler kullandık. Vatandaşlarımıza hizmet verecek olan büfemiz de kısa sürede hizmete girecek." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.