Mersin

Aynı anda 3 ameliyat oldu, 2 günde taburcu edildi

12:56 03 Kasım 2016
Aynı anda 3 ameliyat oldu, 2 günde taburcu edildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, mide küçültme, reflü ve safra kesesi ameliyatlarını laparoskopi (kapalı) yöntemiyle aynı anda olan kadın, 2 günde taburcu edildi.

İlçedeki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Tarsus'ta yaşayan 37 yaşındaki Özlem Arslan Yıldız, uzun yıllar kilo sorunu yaşadı. Geçen yıl hamileliği sırasında safra kesesinden rahatsızlanan Yıldız, başvurduğu doktorlardan "Safra kesenizin alınması gerekiyor ancak hamile olduğunuz için beklemeniz lazım" yanıtını aldı.

Yıldız, mide küçültme ameliyatı için geldiği Tarsus ilçesindeki özel hastanede Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Erdal Cücük tarafından muayene edildi.

Muayenesinde midesinde reflü olduğu da anlaşılan Yıldız'a 3 ameliyatın aynı anda yapılmasına karar verildi. Cücük ve ekibi tarafından laparoskopi yöntemiyle midesi küçültülen Yıldız'ın aynı anda safra kesesi alındı ve reflü ameliyatı da yapıldı.

Operasyonların ardından 2 gün hastanede yatan Yıldız, sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Cücük, yaptığı açıklamada, kapalı yöntemin hastaya konfor sunduğunu ve ameliyat sonrası sıkıntıları en aza indirdiğini dile getirerek 3 ameliyatı laparoskopi yöntemiyle aynı anda yaptıkları Yıldız'ın hızlıca iyileşerek evine döndüğünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.