Mersin

Üniversiteli dalgıçlar denizden çöp temizledi

14:33 26 Kasım 2016
Üniversiteli dalgıçlar denizden çöp temizledi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Topluluğu üyeleri, "Çöpsüz Denizler Projesi" kapsamında, Mersin'in Erdemli ilçesinde 20 kişilik ekiple deniz dibindeki çöpleri temizledi.

Kızkalesi Mahallesi'ne gelen topluluk üyeleri, kırkar dakikadan 2 kez dalış yaparak gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasında denizden pet ve cam şişe ağırlıklı olmak üzere çeşitli atıklar çıkarttı.

Topluluk sorumlusu Furkan Gökgündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm beldesi Kızkalesi'nde çöp temizleme etkinliği yaptıklarını söyledi.

Deniz altından özellikle pet ve cam şişelerle çeşitli atıkların topladıklarını belirten Gökgündüz, "Genel olarak baktığımızda çok sınırlı sayıda atık çıktı. Bu da bizi çok sevindirdi. Buradan çıkartılan çöpler üzerinde incelemeler yapacağız. Denizin genelde temiz olduğunu gördük.'' dedi.

Gökgündüz, proje kapsamında denizlerdeki katı atıkların ve kirliliğin araştırıldığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Denizden çıkartılan katı atıkların başında cam, pet şişeler ve sert plastikler ağırlıklı. Bunlar, deniz canlıların ölümüne neden oluyor. Biz vatandaşlarımızdan atıkları denize atmamalarını, bizler gibi denizde de canlıların olduğunu unutmamalarını istiyoruz. Denizdeki ekosistemi kötü yönde etkilememek adına denizlerimizi ve kıyılarımızı kirletmemeliyiz. Denizlerin kirletilmesi insan yaşamının kirletilmesi anlamına gelmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.