Mersin

Mersin'de 13 yaşındaki öğrenciye katarakt ameliyatı

16:35 17 Şubat 2017
Mersin'de 13 yaşındaki öğrenciye katarakt ameliyatı

Tarsus ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Eda Nur Akgündüz, katarakt ameliyatıyla 4 yıldır yaşadığı sorundan kurtuldu.

Özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 4 yıldır iki gözünde de sorun olan ancak bunu kimseye söylemeyen Akgündüz, okulda öğretmenlerinin tahtaya yazdıklarını göremez hale gelince durumu ailesine anlattı.

Anne Necla ve baba Erdal Akgündüz'ün kızlarını muayene için götürdüğü hastanede Operatör Dr. Mahmut Ecel, Akgündüz'ün 2 gözünde de katarakt olduğunu belirledi.

Operasyonun ardından Akgündüz'ün sol gözü net görmeye başladı. İlk olarak ellerine bakan Akgündüz, uzun süre sonra ilk kez ellerinin detaylı görebildi.

Avuç içlerindeki çizgileri inceleyen Akgündüz, "Ellerimdeki desenler çok güzelmiş. 9 yaşımdan beri ellerimin ayrıntılarını bile net göremiyordum. Şimdi bu kadar net görünce heyecanlandım." dedi.

Doktor Ecel de küçük kızın rahatsızlığını kimseye söylememesi nedeniyle kataraktın ilerlediğini, ancak fako tekniğiyle ameliyatının yapıldığını belirterek, "Eda Nur'un sol gözü neredeyse hiç görmüyordu, sağ gözü ise az görüyordu. Önce sol gözü ameliyat ettik. Uygun zamanda sağ gözü de ameliyat ederek sağlığına kavuşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.