Mersin

Mersin'de engelli ve yatalak hastalara ev ziyareti

17:00 17 Şubat 2017
Mersin'de engelli ve yatalak hastalara ev ziyareti

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta yatağı, engelli bisikleti ve akülü araç hediye etti.

"Limon Çiçeği Sosyal Market Projesi" kapsamında yaşlı yatalak ve bedensel engelli vatandaşlara 100 hasta yatağı, 15 adet akülü araç ve 60 adet engelli bisikleti dağıtıldı.

Tollu, ilçeye bağlı Adnan Menderes Mahallesinde ikamet eden 107 yaşındaki Şerife Bilir'i evinde ziyaret ederek, yaşlı kadına elektrikli hasta yatağı hediye etti.

8 çocuğu ve 30 torunu bulunduğunu belirten Bilir, "Yaşlıyım ve artık sabi çocuk yaşındayım ama aklım başımda. Allah sizlere sağlık versin. Beni ziyaret eden herkes için dua ediyorum. Allah sizleri var etsin. Başkanım bana hasta yatağı getirdin Allah ne muradın varsa versin." diye konuştu.

Kargıcak Mahallesinde 97 yaşındaki Fatma Altun isimli yaşlı kadına da hasta yatağı vererek yaşlı kadını yatağına yatıran başkan Tollu, belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında özellikle yaşlı kimsesiz, engelli vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Yaşlıları ayda en az 3 kez ziyaret ederek tepeden tırnağa tüm ihtiyaçlarını karşılayıp, yatalak hastalara elektrikli hasta yatağı, bedensel engelli vatandaşlara da akülü araç ile engelli tekerlekli sandalye verdiklerini ifade eden Tollu, "Son 1 ay içinde 100 hasta yatağı, 60 engelli tekerlekli araç ile 15 adet de akülü engelli araç dağıtımını gerçekleştirdik. Bu tür hizmetlerimiz aralıksız sürecek. Hiç kimse yalnız ve sahipsiz değil. Erdemli Belediyesi var ve onların hizmetinde." diye konuştu.

Tabiye Mahallesinde de Ali ve Muhammed Yılmaz adlı doğuştan bedensel engelli kardeşlere akülü engelli aracı hediye eden Tollu, kardeşlerin istediği Galatasaray forması ile Erdemli Belediyesi formasını da kendilerine hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.