Mersin

Mersin'de dolandırıcılık iddiası

11:49 27 Şubat 2017
Mersin'de dolandırıcılık iddiası

Silifke ilçesinde besicilik yapan Hüseyin Sayım, 30 inek sattığı 4 kişinin kendisini dolandırdığını iddia ederek savcılığa şikayette bulundu.

Silifke ilçesinde besicilik yapan Hüseyin Sayım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce Aksaray'dan gelen ve kooperatiflerinin olduğunu söyleyen kişilerin, hayvan ihtiyaçlarını karşılamak için ilk başta 15 sonrasında da 15 olmak üzere toplam 30 ineği kendisinden satın aldıklarını söyledi.

Önce kendi ineklerini daha sonra komşusundan aldığı inekleri 4 kişiye verdiğini anlatan Sayım, şöyle konuştu:

"Aksaray'da bir kooperatifin sahipleri olduklarını belirten Hurşit U, Hasan B, Muhammet Ö ve Mehmet C, ilçeye gelerek yaklaşık 2 yıl önce bizlerin hayvanlarını görmek istedi. Fiyatta anlaştık. Önce 15, sonra da 15 inek olmak üzere 30 ineği kendilerine verdik. 6 bin lira peşin diğerlerini çek ve senet vererek gittiler. Ama sonradan dolandırıcı olduklarını ve kooperatifleri olmadıklarını öğrendik. Verdikleri çek karşılıksız çıktı. Dolandırıldığımızı anlayınca suç duyurusunda bulunduk."

İneklerini alan şahıslarla telefonda görüştüklerini ifade eden Sayım, "Bize 'Cebinize 50 bin lira koyun gelin. Başkasını dolandırıp size hayvanları verelim' diyorlar. Bunu kabul etmedik. 400 bin lira zararımız var. Aile olarak çok zor durumda kaldık." iddiasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.