Mersin

Sanayideki usta ve çıraklar Kur'an öğreniyor

12:42 01 Mart 2017
Sanayideki usta ve çıraklar Kur'an öğreniyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde sanayi sitesinde çalışan usta ve çıraklar, Erdemli Müftülüğünce başlatılan "Kur'an-ı Kerim bilmeyen hiç kimse kalmasın" kampanyası sayesinde, boş zamanlarında iş yerlerine gelen hocalardan Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

İlçe Müftüsü Mustafa Sami Türkmenoğlu, Erdemli Sanayi Sitesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, usta, kalfa ve çıraklara Kur'an eğitimi verdiklerini söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce başlatılan programla şimdiye kadar 100 esnafın Kur'an okumayı öğrendiğini belirten Türkmenloğlu, "Hedefimiz bu yıl içinde en az 200 kişiye Kur'an-ı Kerim okumasını öğretmek. Sanayi sitesi esnafımızın kampanyamıza ilgisi çok büyük. İşlerinden arta kalan zamanlarda Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar ve bu bizleri mutlu ediyor." dedi.

Erdemli Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Öngel de ilçe müftülüğünün girişimleri sonucu sanayi sitesinde böyle bir kampanya başlatıldığını ve esnafın büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Küçük yaşta çalışmaya başlayan usta ve kalfaların Kur'an okumayı öğrenmelerinin pek mümkün olmadığını vurgulayan Öngel, "Ancak cami imamımız esnafımızı tek tek geziyor ve Kur'an okumasını öğrenmek isteyenlerin iş yerine gelerek öğretiyor. Böylece esnafımızın zaman kaybı da olmuyor ve bire bir öğrenmiş oluyor." diye konuştu.

Sanayi sitesi esnaflarından Cihat Küçük de uygulamadan memnun olduğunu aktararak şunları söyledi:

"Kendim okumaya başladım yanımdaki kalfa ve çıraklarımın da öğrenmesini istiyorum. Elimiz boş olduğunda zamanımızı biz de böyle güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Kur'an okumak ve anlamak isteyenlere tavsiye ediyorum çünkü hocalar artık iş yerine gelerek okumayı öğretiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.