Mersin

Tarsus'ta arı ölümlerine karşı çiftçiler bilgilendirildi

12:26 03 Mart 2017
Tarsus'ta arı ölümlerine karşı çiftçiler bilgilendirildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde çiftçiler arı ölümlerine karşı bilgilendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, arı ölümleriyle ilgili bu yıl üzücü olayın meydana gelmemesi için arıcılar ve çiftçileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Arıların ilaçlama yapılan alanlardan uzak yerlerde bulunmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Zirai ilaç yapılacak yerler ve çevresindeki arıcılara, mücadele yapacak kuruluş ve şahısların 7 gün önceden ilaçlama programına alınan bölgenin genişliği, kullanılacak alanın cinsi, atılma zamanı, etki süresiyle bal arılarına olan etkisinin mutlaka duyurulması gerekiyor." dedi.

Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Torpil da arı yetiştiricileri olarak tarla ve bahçelerde çiçeklenme döneminde verilen zirai ilaçların arı ölümlerine neden olmasından çok dertli olduklarını belirtti.

Özellikle merdiven altı ilaçların toplu arı ölümlerine yol açtığını ifade eden Torpil, son 2-3 yıl içerisinde Hatay'da 25 bin, Tarsus'ta 12 bin kovan arının öldüğünü, arıcılığın bitmesi halinde çiftçiliğin de biteceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.