Mersin

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

12:50 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Tarsus Belediyesi öncülüğünde hazırlanan program ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Aznakay Parkı önünde toplanan katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar Belediye Bandosu eşliğinde yürüdü. Daha sonra Atatürk Anıtı'na çenek sunulup, İstiklal Marşı okundu.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hazırladıkları etkinliklerin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

"Dünya, kadınların eli ile değişmektedir." diyen Can, şöyle devam etti:

"Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Zira kadının olduğu yerde saygı, güzellik, hoşgörü, azim, çalışma ve başarı vardır. Başta şehit anneleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Etkinliğe, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Tarsus Şubesi, Tarsus Kadınlar Derneği, TSK Güçlendirme Vakfı Tarsus Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği, Tarsus Anıt Lions Kulübü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.