Mersin

Tarsus kültür parkı ve yarenlik alanı yenilendi

11:00 18 Mart 2017
Tarsus kültür parkı ve yarenlik alanı yenilendi

Tarsus ilçesindeki Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı, tasarım ve yenileme çalışmalarının ardından hizmete açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk Caddesindeki Yarenlik Alanı'nda düzenlenen açılış töreninde, alanın zemininde yenileme çalışmaları kapsamında doğal kaya plakları ve çakış taşlarıyla güzel görsellik oluşturulduğunu söyledi.

Yeni dökülen asfalt zeminin de desen ve boyalarla güzelleştirildiğini ifade eden Kocamaz, "Yarenlik alanımızı ahşap oturma grupları, çiçeklikler, havuzlar, su ve ışık görselleri ile gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel, enerji dolu cıvıl cıvıl bir ortak yaşam alanı haline getirdik. 29 adet turunç ağacı, 8 bin 400 adet mevsimlik çiçek, bin adet çalı çiçeği ve rulo çim ile burayı cennetten bir köşe haline getirdik. Bu güzel alanda inşa ettiğimiz Atatürk anıtı üzerine, Büyük Atamızın her daim yolumuzu aydınlatan 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözünü koyduk. Bu söz, bizim ilham kaynağımızdır." diye konuştu.

Kocamaz, Kültür Parkının da tamamen yenilendiğini belirterek, "Işıklı küresi, fıskiyeli süs havuzları, sergi üniteleri, kafeterya ve restoranı, çocuk oyun alanı, hobi ve fitness alanları, yürüyüş yolları, gençlik merkezi, modern kent mobilyaları, cami, şadırvan ve diğer sosyal donatılarıyla birlikte Tarsus’umuza dört dörtlük bir eser kazandırdık. 33 farklı türde bin 3 yüz 53 adet ağaç, 25 farklı türde 13 bin 761 adet çalı çiçeği, 6 farklı türde 11 bin 248 adet mevsimlik çiçek ve 17 bin 500 metrekare rulo çim ile süslediğimiz Kültür Parkımızı bambaşka bir görünüme kavuşturduk." diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise ilçeyi geliştirecek çok sayıda yeni projeyi hayata geçirmeye devam edeceklerini anlattı.

Törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın dinletisi ile Tarsuslular eğlenceli vakit geçirirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Dansları Topluluğu da gösteri sundu.

Işıklı su gösterilerinin de yapıldığı açılışta protokol üyeleri, bando eşliğinde yenilenen alanları gezdi.

Törene Kocamaz ve Can'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.