Mersin

Mersin'de "internetten satışla dolandırıcılık" operasyonu

18:16 21 Mart 2017
Mersin'de "internetten satışla dolandırıcılık" operasyonu

Mersin merkezli bir internet sitesi aracılığıyla alışveriş yapan kişilere ürünlerini göndermeyip para iadesi de yapmadıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, internet üzerinden satış yapan ancak sattığı ürünleri teslim etmeyen bir internet sitesiyle ilgili yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı.

Araştırmada internet sitesinin ofisinin Mersin'de bulunduğu, siteden alışveriş yapan çok sayıda kişiye ürünlerinin gönderilmediği, çeşitli bahanelerle siparişlerinin iptal edildiği ve para iadesinin yapılmayarak dolandırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler 4 kişiyi gözaltına aldı, çok sayıda doküman ve bilgisayara el koydu.

Genişletilen çalışma kapsamında 13 kişi daha yakalandı, 3 kişi için de yakalama kararı çıkartıldı.

Bu arada, zanlıların yalnızca kredi kartlarından yapılan ödemelerle 3 milyon lira civarında dolandırıcılık yaptıkları, bu rakamın banka havaleleri ve mağdur sayısının tam olarak belirlenmesiyle 8 milyon liraya yaklaşacağı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.