Mersin

MESKİ'den açıklama

19:15 24 Mart 2017
MESKİ'den açıklama

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), bazı veznelerde yolsuzluk yapıldığı yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

MESKİ'den yapılan açıklamada, bir internet sitesinde yayınlanan "MESKİ'de Veznelerde Milyonluk Vurgun" başlıklı haberin Mersin kamuoyunu yanıltacak şekilde servis edildiği savunuldu.

Denetim birimlerinin olağan denetimleri çerçevesinde Mersin ili genelindeki bütün veznelerin hesaplarının incelenmesi neticesinde sadece 2 personel özelinde hesap açığına rastlandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili olarak Teftiş Kurulu Başkanlığınca Soruşturmaya başlanılmış ve 2 vezne görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma devam etmekle birlikte ilgililer hakkında 1. Hukuk Müşavirliğimizce de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu çerçevede anılan haberde belirtildiği üzere konunun idari denetimsizlik nedeniyle değil, idari denetimler sonucunda ortaya çıkarıldığı Mersin kamuoyunca bilinmesi gerekmektedir. Öte yandan haberde bahsi geçen uzmanların kim ya da kimler olduğu, idaremiz programlarının çalışma sistemini bilip bilmedikleri, bahsedilen açıkların neler olduğu konusunda bilgi sahibi olup olmadıkları, konuyla ilgili somut bilgi ve delil olmaksızın böyle bir yargıya nasıl vardıkları da merak uyandırmıştır. MESKİ Genel Müdürlüğümüz halka kaliteli hizmet sunma bilinciyle kamu kaynaklarını koruyup, insan ve çevre sağlığını esas alarak, kesintisiz su temini ve atık su bertaraf hizmetlerini, mevzuat çerçevesinde sürekli iyileştirerek sunmaya devam etmektedir. İdaremizin hizmetlerini sekteye uğratmak isteyen kasıtlı haberlere itibar edilmemesi Mersin kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.