Mersin

AK Parti Milletvekili Tezcan'ın yörükleri ziyareti

21:57 25 Mart 2017
AK Parti Milletvekili Tezcan'ın yörükleri ziyareti

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, konar göçer yaşam süren ve kış mevsimini Mersin'in Silifke ilçesinde geçiren Sarıkeçili Yörükleri ziyaret etti.

Tezcan, Silifke İlçe Başkanı Mustafa Türe ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yeşilovacık Mahallesi'nde kıl çadırda göç zamanını bekleyen Sarıkeçili Yörükleri ziyaret ederek, Sarıkeçililerin, yörüklerinin göçerlerin son temsilcisi olduklarını söyledi.

Mersin'den Antalya'ya kadar sahil kesiminde bu kültürü yaşatan Yörüklere teşekkür eden Tezcan, "Bu bir kültür. Bu kültürün kaybolmaması için de bende bir Yörük çocuğu olarak elimden gelen desteği vereceğim. Atatürk,'Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bi yenemez', demiş. Yörükler bu vatanın asıl bekçileridir. Sizden ülkemizin geleceği için 16 Nisan'daki halk oylamasında destek bekliyorum." dedi.

Göç Eden Sarıkeçililer Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Yagal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sarıkeçili Yörükler olarak tek görüş üzerinde toplandıklarını ve kararlarının evet olduğunu söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.