Mersin

İçişleri Bakanı Soylu Mersin'de

18:15 28 Mart 2017
İçişleri Bakanı Soylu Mersin'de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bak başlarına neler gelecek şimdi bak. Güzel hazırlıklarımız var onlar için. O Kandil'den it gibi havlayanlara sesleniyorum. Madem çok cesursunuz, teröristsiniz ya hadi gelin de bu Türkiye'nin içerisine bir adım atmaya çalışın bakalım. Ama zannetmeyin ki Kandil'de de kalabileceksiniz." dedi.

Soylu, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin ayağına yıllarca çeşitli yol ve yöntemlerle pranga vurulmaya çalışıldığını söyledi.

Türkiye'nin yatırımlarına devam ettiğini ve ayaklarının üstünde durduğunu belirten Soylu, eski günlerin artık geride kaldığını dile getirdi.

Soylu, 16 Nisan'ın sadece 18 maddenin oylanması olmadığını vurgulayarak, "Yıllarca bu ülkede herkese deli gömleği giydirmeye çalışanlara karşı bir şeyin itirazıdır. Bu ülke bizimdir, bu vatan bizimdir, bu devlet bizimdir demenin itirazıdır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programındaki konuşmasına değinen Soylu, "Sen hangi memlekette yaşıyorsun. Kesin uzayda yaşıyor. Erdemlililer siz adamdan iyi anlarsınız. Bu gizli evetçi olmasın?" ifadelerini kullandı.

Soylu, 7 Haziran seçimlerinde de bazılarının ellerini ovuşturduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"(Bundan sonra silah olmayacak, biz huzur isteyeceğiz, kardeşlik isteyeceğiz) diyerek vatandaşları kandırarak oy isteyenler oldu. Yüzde 10'un üstüne çıktılar. Baktılar ki tek başına iktidar olmadı maskeleri düştü hemen. Hemen pençelerini çıkarmaya başladılar. 'Birisi TC'yi tükürüğümüzle boğarız.' dedi. Nerede şimdi o? Bir şey daha yaptılar. Ne dedi? 'Ben sırtımı PYD'ye dayadım, ben sırtımı PKK'ya dayadım.' Şimdi yaslan duvara da gör bakalım sırtını nereye dayıyorsun. Bizim kardeşliğimizi bozmak için başka bir adım daha attılar. Baktılar ki Türkiye zayıflıyor, hükümet kurulamıyor, hükümet kurulsa bile ne kadar gideceği belli değil 'O zaman bir şey daha yapalım.' dediler. 'O zaman özerklik ilan edeceğiz.' dediler. Nerede? Muş'ta Vato'da, Cizre'de, Hakkari Yüksekova'da, bu ülkenin güneydoğusunda bir takım ilçelerde. Madem o gün o kadar güçlüydün, o gün o kadar cesaretin vardı, afrandan tafrandan, fiyakandan geçilmiyordu... Erdemli'den söylüyorum. Hadi bakalım bugün özerklik de de alalım boyunun posunun ölçüsünü."

- "Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla terörle mücadelede yeni bir süreç ortaya koyulduğuna işaret eden Soylu, "Sadece pazar ve pazartesi günü 26 artı 14 artı 13 kaç biliyor musunuz? 53. Şimdi bizimkiler yine dağlarda bir şey buldular. Merak etmeyin bu akşam veya yarın çıkar. Bakın Gabar, Cudi, Bestler Dereler, Tunceli'de Aliboğazı onlarındı hı... Evlatlarımız şu an aslanlar gibi her yerde onları kovalıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar." diye konuştu.

Sürekli bölgede olduğunu bildiren Soylu, "Kılıçdaroğlu oraya gitti. Hatırlıyorsunuz değil mi? Kılıçdaroğlu oraya gitti, PKK'nın himmetiyle beraber gitti. Bir tek Türk bayrağı yoktu, öyle anlaşmışlardı." dedi.

Bakan Soylu, MHP ile beraber milletin önüne anayasa değişikliği teklifi getirdiklerine dikkati çekerek, "Biz MHP ile uzlaştık da Kılıçdaroğlu kimle ittifak etti. FETÖ ile değil mi. Bir de PKK ve HDP ile öyle değil mi? Artı cabası da var Almanya, Hollanda. Görünenler var, görünmeyenler var. Buradan söylüyoruz. İster PKK, HDP, DEAŞ, DHKP-C, ister PYD, ister Hollanda olsun ister Almanya olsun topunuz gelin, gelin topunuz." şeklindeki ifadelerini dile getirdi.

- "Dün akşam evlatlarımız Mardin'de cillop gibi silahlar aldı"

"Dün akşam evlatlarımız Mardin'de cillop gibi silahlar aldı. Nasıl geliyor bu silahlar oraya, kim getiriyor bu silahları oraya. PYD'ye, PYD'nin üzerinden PKK'ya. PKK'dan Türkiye'ye." diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Şimdi şunu söylemek istiyorum. Çok açık ve net. Bizim evlatlarımız, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz orada milletin iradesiyle beraber büyük bir terörle mücadele yapıyor. Siyaset yapabilirsiniz, farklı şeyler düşünebilirsiniz. Ülkeye farklı önerilerde bulunabilirsiniz ama memlekette beka meselesi olunca hepimizin yapması gereken şapkayı alıp, koyup 'Acaba biz burada ne yapmalıyız' diye düşünmektir. Hatırlıyor musunuz geçenlerde Mardin'de bir operasyon yaptık. Mardin'de yapmış olduğumuz operasyonda CHP'li milletvekilleri ayağa kalktılar, ne dediler? 'Bu operasyonu durdurun.' Durdurun dedikleri yerlerdeki teröristler var ya Nusaybin'i teslim almışlar, Mardin'i teslim almışlar. Orada arabaları patlatıyorlar, dolduruyorlar Şanlıurfa'da patlatıyorlar, Mersin'de patlatmaya çalışıyorlar. Ne olacak? Oradaki milletvekilleri diyecek diye biz oradaki teröristleri ellemeden duracağız hı? Lice'de aynısını yaptık. 7 bin evladımızla beraber 22 yıldır Lice'de girilmeyen yerlere tek tek girdik, onlarca teröristi etkisiz hale getirdik. Hemen HDP'li milletvekilleri akşam geldiler, demişler ki 'Bu operasyonu hemen durdurun.' O gece saat 01.00'de Lice'ye gittim. 05.00'e kadar arkadaşlarımızla, komutanlarımızla, polislerimizle, korucularımızla beraber çalıştık. Bana dediler ki 'Bu akşam milletvekilleri geldi.' Eğer Türkiye'de koalisyon olsaydı, Türkiye'de 7 Haziran'ın şartları devam etmiş olsaydı, CHP iktidarda olmuş olsaydı ve bu terörle mücadele devam etmiş olsaydı orada HDP'li milletvekilleri geldiğinde 'Evet bunu durdurun.' denseydi ve onlar durdurmuş olsalardı bu evlatlarımız bir daha nasıl terörle mücadele edeceklerdi. CHP'lilere Kılıçdaroğlu'nu şikayet ediyorum. Çok yanlış bir yolda gitmektedir."

Türkiye'nin terörün belini kırmak üzere olduğunu anlatan Soylu, "Bak başlarına neler gelecek şimdi bak. Güzel hazırlıklarımız var onlar için. O Kandil'den it gibi havlayanlara sesleniyorum. Madem çok cesursunuz, teröristsiniz ya hadi gelin de bu Türkiye'nin içerisine bir adım atmaya çalışın bakalım. Ama zannetmeyin ki Kandil'de de kalabileceksiniz. Ey orada Kandil'de duranlar canınız tatlıysa sıvışın gidin oralardan. Şimdi hiç merak etmeyin sınırımızın içinde de sınırımızın dışında da biz gereğini yerine getireceğiz. Bu millete namus sözümüzdür. Bilesiniz ki bu ülkede bir daha PKK'nın adını kimse ağzına almayacak." şeklinde konuştu.

Soylu, Kandil'in ne söylediğini anı anına takip ettiğini ve "Evet çıkarsa bittik" dendiğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Soylu'nun konuşması sırasında rahatsızlanan bir kişiye doktor olan AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan yardımda bulunarak, ambulansa kadar eşlik etti.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.